Beli Insurans / Takaful Prudential

life insurance

Betul memang banyak orang muda tidak mahu mengambil insurans. Sebab muda lagi takde penyakit.

Anda kene tahu, ambil insurans waktu muda la bagus. Sebab insurans takkan cover kita jika kita ada penyakit tua nanti.

Contohnya, batu karang

Sekarang umur 24 tahun , sudah amik insurans. Umur 30 kene batu karang and nak operation RM10k. Second operation RM15K. Total 25K. Tidak termasuk penginapan tu.
So insurans akan cover.

Tapi jika umur 30 tu dah tahu ada penyakit batu karang tapi baru terhengeh hengeh nak amik insurans.. Pre-exisiting disease before taking insurance. not covered..

So muda la bagus.

Anda ingin tahu lebih pasal insurans. email saya di firdausprudential@yahoo.com

Insurans tak mahal RM100 sebulan sahaja.

Ada orang kata, insurans rugi je.. baik simpan sendiri

Ok. Simpan sendiri pun boleh.

RM100 x 12 = RM1200

Konon la dah simpan 3 tahun = ada RM3600

Tetiba sakit, kene rawatan berharga RM16k.. mane nak cari duit?

so itu la bagusnya insurans

So pk pk la

email saya di firdausprudential@yahoo.com

saya akan telefon anda. anda tidak perlu membazir duit menelefon saya.

Saya tinggal di PJ. So saya boleh cover area lembah kelang.

Apa lagi faktor untuk memilih insurans..

pilih la ejen yang dekat dengan anda. ejen yang akan bertanggungjawab menolong anda claim insurans bile anda susah nanti.

jangan cari ejen yang hanya nak jual sahaja dan kemudian senyap.

bila anda terlantar , anak bini tak tahu macam mana nak claim.. so saya sebagai ejen bertanggungjawab menolong anda.

saya bekerja ada 2 motif

1. menjana pendapatan
2. menolong orang dalam kesusahan.

Insyaallah anda tolong orang lain dalam kesusahan, kita akan murah rezeki

Pesanan saya kepada ejen ejen lain.. buat la after sales servis .. jgn hanya mengejar money..

sekian

firdaus

firdausprudential@yahoo.com

2 responses to “Beli Insurans / Takaful Prudential

  1. Wan Mohd Raznan

    Saya berminat dgn PruBSN takaful medical card. Sila beri maklumat ke wmraznan@yahoo.co.uk, atau 0137202037. Ada agen di JB tak? Rawatan bersalin di hospital kerajaan cover tak?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s